diploma uitreiking Vreedzame School

17-01-2018

Op de Kajuit heeft een aantal kinderen uit groep 7 en 8 onlangs een mediatoropleiding gevolgd. Deze kinderen hebben een aantal weken geleden allereerst gesolliciteerd voor de functie van mediator. Toen zij werden uitgekozen, mochten zij daarna een cursus tot mediator volgen.
Tijdens deze opleiding hebben de kinderen vooral geoefend met het oplossen van conflicten en het begeleiden van medescholieren in moeilijke situaties.  De mediatoren zullen namelijk in tweetallen ongeveer 1 dag per week 'dienst hebben'. Dit houdt in dat zij kunnen worden geroepen om medescholieren te assisteren bij het oplossen van hun vragen.
Op donderdag, 11 januari, om 2 uur was het dan zover! Een aantal leerlingen uit groep 7 en 8 ontving van Claudette van Gemeente Uithoorn een diploma. Dit diploma hebben deze kinderen behaald nadat ze de mediatorcursus met goed gevolg hebben afgesloten. Er paar kinderen hebben een bewijs van deelname gekregen. Zij mogen eerst nog wat ervaring opdoen met de begeleiding van bijvoorbeeld jonge kinderen.

Tijdens de uitreiking stelde Claudette aan de cursisten vragen over hun motivatie en hun visie. Het publiek was onder de indruk van de prachtige antwoorden die de kinderen gaven. Het  team is zeer hoopvol gestemd over het functioneren van deze eerste generatie  positieve en oplossingsgerichte mediatoren van onze school.
Natuurlijk hopen we dat de mediatoren niet al te veel werk zullen krijgen, maar wij voelen ons rijk met deze hulpvaardige leerlingen in ons midden. We wensen de mediatoren veel plezier en wijsheid tijdens hun werk.