Juf Lizette heeft een stukje geschreven over de juffen- en meestersdag

Juf op Juffendag

Om 9 uur precies zat ik in het speeltuintje. Gelukkig, ik had mijn vest aan. Weliswaar zei de weersvoorspeller dat het vandaag 28 graden zou worden, maar hij vertelde niet dat het vanochtend kil en grijs zou worden. Het voelde vochtig aan.

Het was nog rustig in de wijk. Vogeltjes floten en een hond deed een ochtendwandelingetje met zijn baasje. Hier en daar wapperde een vlag. De tas deinde mee. Verder was het stil. Ik zat hier toch wel goed?

Plotseling hoorde ik kinderstemmetjes. Daar kwamen de kinderen van De Kajuit al aan. Gezellig! Zodra ze mij zagen renden zij mij enthousiast tegemoet. Ze klommen op speelhuisjes, gleden op de glijbaan en schommelde op de schommels.

Tussendoor ging de jager achter de konijntjes aan. Met een tikje toverde de jager ze om in een wortel.  Het gelach van kinderstemmen was heerlijk. De kinderen gingen moe van het spelen naar de volgende speeltuin op de route. Daar wachtte misschien wel een koekje of limonade….

En in mijn speeltuintje? Leuk, daar kwam alweer het volgende groepje aan.