Bewegingsonderwijs

Voor alle kinderen is bewegen erg belangrijk. De kleuters spelen veel buiten. Hiernaast wordt er gegymd in onze eigen speelzaal. Aan de hand van een gymmethode worden lessen met groot (b.v. het klimrek) en klein materiaal (b.v. ballen, hoepels, springtouwen) gegeven. Natuurlijk doen de kinderen ook tik-, zang- en dansspelletjes. 

De groepen 3 t/m 8 krijgen twee keer in de week bewegingsonderwijs van onze vaste vakdocent Sanneke Vonk. Zij geeft alle groepen les op dinsdag en vrijdag. In totaal besteden alle groepen 1,5 tot 2 uur aan bewegingsonderwijs per week. De groepen 3 t/m 8 gaan voor de gymlessen naar de gymzaal naast de school, en de groepen 1 en 2 hebben hun eigen gymzaal in de school. 

Naast de gymlessen, geeft Sanneke MRT lessen (extra motorische ondersteuning) aan de kinderen die dit nodig hebben, met name uit groep 2.
En laten we juf Inge niet vergeten, die iedere woensdag bewegend leren lessen geeft aan alle groepen. Hierbij combineert zij onderwijs voor de vakken rekenen en spelling met allerlei soorten bewegingsvormen door middel van circuits. 

De groepen 3 t/m 8 doen mee aan de ´Weekly Mile´, dit betekent dat zij iedere week een ´mijl´ hardlopen met elkaar! Knap én gezond!